1 Kasım 2015 Pazar

YEDİLERİN GİZEMİ Agatha Christie

Yayın Evi: Altın Kitaplar
Basım Yılı: Mayıs 2015
Sayfa Sayısı: 294

Agatha Christie'nin bazı kitaplarını son okuduğumda, ilk okuduğum zamanki tempoda ilerlemesi beni biraz şaşırtıyor, bu bazen iyi anlamda, zaman zaman da kötü. Yedilerin Gizemi, daha önce Dört Neşeli Arkadaş adıyla yayınlanmıştı. İlk birkaç bölüm keyifle okumuş, sonra bitirene kadar sıkılmıştım. Yine aynı okuma deneyimini yaşadım bu son, tam basım halinde.

Lord Caterham* çok sevdiği evi, güzel ve büyük Chimneys malikanesini zaman zaman zengin işadamlarına kiralamaktadır. Sir Oswald ve karısı, evden ayrılmadan önceki son günlerindeyken, o sırada yatılı ziyaretlerine gelen gençlerden biri; Gerald Wade öldürülür. 

Lord Caterham ve kızı Bundle evlerine geri döndükten kısa bi süre sonra, genç kız hızla araba kullanırken bir genç adam yol kenarından önüne fırlayarak düşer ve ona çarptığını sanan Bundle, adamı hastaneye götürür. Ölmek üzereyken dudaklarından 'Jimmy'e söyleyin, Yedi Kadran...' sözleri dökülen Ronny Devereux, Gerald Wade'in arkadaşıdır ve Chimneys'te uykusu çok ağır olan Gerald'a yedi çalar saatle kurulan şakayı hazırlayan gençlerden biridir. Bundle peşpeşe işlenen iki cinayetin birbiriyle bağlantılı olduğunu düşünerek, olayı araştırmaya başlar..

Bu kitap tam bir casus romanı sayılmaz ama yine de öyle bir şeyler var içinde. Sonu güzel bağlanmış, ortalama bir Christie kitabı. Favorilerimden değil, fena da değil.

*Lord Caterham ve Chimneys Malikanesi, Agatha Christie'nin Köşkteki Esrar kitabında da geçiyor.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Burası sukûnetin hakim olduğu, tenha bir kütüphane. İçinden geçenleri fısılda ki orada olduğunu bileyim.